Boya Koruma işe yarar mı?

Boya koruma aynı zamanda çizilmeleri yani boyanın matlaşmasını önler. Aracınızın boyasının ilk günkü kadar canlı ve parlak görünmesini sağlar. Boya koruma, doğru tekniklerle uygulandığında otomobilinizin cilasını da koruyacak, dayanıklılığını artıracaktır.

Boya koruma ömrü ne kadar?

Boya kaplama işlemi daha uzun süre dayanabilme özelliğine sahiptir ve boyanın üzerinde ekstra şeffaf bir tabaka oluşturarak mukavemetini arttırır. Dış etmenlere karşı daha dayanıklıdır. Özellikle film kullanılarak uygulanan boya koruma işlemleri 3-4 yıl kadar uzun süre dayanabilir.

Boya koruma ne sıklıkla yapılır?

Genellikle pasta işlemi her iki yılda bir tekrar edilir. Cila işleminin de üç ayda bir tekrar edilmesi gerekir. Ancak sıvı püskürtme yöntemi genellikle yılda bir, kaplama işlemi ise ortalama üç ya da dört yılda bir kere tekrar ettirilmelidir.

Boya Koruma çizikleri kapatır mı?

Temizleme, pasta, cila işlemleri ile birlikte yapılan boya koruma işlemi aracın uzun süre çiziksiz ve temiz görünmesini sağlar.

Boya Koruma güneşten korur mu?

Evet, çoğu boya koruma cilası UV koruması sağlayarak aracın boyasını güneşin zararlı etkilerinden korur. Bu, aracın renginin solmasını önlemeye yardımcı olur ve boyanın daha uzun süre yeni gibi kalmasını sağlar.

Sıfır arabaya boya koruma yapılır mı?

Yeni araç alan kişilerin ilk aklına gelen işlemlerden bir tanesi de boya koruma yaptırmaktır. Bu düşünce doğru bir düşüncedir fakat bu işlemin faydası bilindiğinden değil de bir ritüel gibidir. Yeni alınan araçlara koruma yaptırmak grip olmadan grip aşısı olmak gibidir.

Boya Koruma boyaya zarar verir mi?

Ayrıca pasta-cila boya korumanın üzerine yapılırsa boyanın orjinalindeki koruyucu katmana hiçbir zarar gelmez.